skip to Main Content

Sammenlign billigt internet med Moneyadvisor.dk

100% GRATIS

HURTIGT & NEMT

UAFHÆNGIG & UVILDIG

Moneyadvisor.dk hjælper dig med at finde det bedste og billigste Internet. Vi har herunder besvaret nogle ofte stillede spørgsmål:

Hvilken type internet er bedst?

Det er svært at sige, hvilken type internet, der er den bedste. Der er mange udefrakommende faktorer, som gør det svært at måle på hvad, der fungerer bedst. Eksempelvis er udkants Danmark ofte begrænset til internet via antenne. Hvis man derimod kigger på forbindelserne, isoleret set, kan man sætte det op i den rækkefølge du kan læse herunder:

Fibernet
Fibernet er den absolut hurtigste, og den forbindelse med størst kapacitet. Typisk har folk i større byer adgang til fibernet. Typisk er det dyrere end andre forbindelser, hovedsageligt fordi det er mest stabilt og hurtigst.
Kabel-TV
Internet via dit kabel-tv er en rigtig god forbindelse. Det er i mange tilfælde billigere end andre internet typer, og du får en rigtig god hastighed for pengene. Herudover er det stabilt, og som ekstra bonus kan du koble det til dit SmartTV, og få internet på fjernsynet.
ADSL internet
Denne type internet er ikke den mest optimale form, da det kommer via antenne stik. Kapaciteten er ofte lavere og hastigheden er langsommere. Dette er dog en meget anvendelig forbindelse, da den er så udbredt som den er.
Mobilt internet
Mobilt bredbånd er den dårligste form for bredbånd til dit hjem. Det er typisk kun beregnet til en enkelt computer eller bruger. Typisk kan du højest få 10 Mbit i hastighed. Herudover er du begrænset af udbyderens datagrænse. Det er beregnet til folk på farten, hvor det er et must at have internet adgang hele tiden.
Kapacitet
Den nuværende maksimale kapacitet er omkring 100 Terabits i sekundet.

Hvordan får jeg trådløst internet?

I dagens Danmark, er trådløst internet næsten uundværligt. Når du beslutter dig for at bestille en ny Internetpakke, vil du typisk modtage en trådløs router med i købet. Det er denne router, som sørger for at distribuere den trådløse forbindelse rundt om i hjemmet. Den er let at installere, men udbyderne tilbyder også at installere den for dig, dog mod et gebyr. Du kan placere routeren overalt i hjemmet dog har de fleste selskaber en guide til, hvor den står bedst, for at du får det bedste signal. 

Såfremt du ikke modtager en trådløs router eller blot ønsker en med et stærkere signal, vil du typisk kunne betale dig fra det gennem din internetudbyder eller på nettet. Du kan blandt andet finansiere din router gennem vores service billige lån.

Billigt internet

Som med så mange andre services vi tilbyder her på Moneyadvisor.dk er det meget forskelligt hvilket indhold, du har brug for i et internetabonnement. Det afhænger af din nuværende situation, hvor mange, der bruger internettet og hvordan I bruger det. Bruger du hovedsageligt din forbindelse til at streame film, uploader store mængder data, hører musik og surfer meget, har du brug for en internetløsning, der kan tilfredsstille samtlige behov.

Hvis du derimod udelukkende benytter dig af dit nuværende abonnement til at surfe på internettet, læse nyheder og holde kontakten med venner og bekendte gennem sociale medier, har du ikke samme behov som ovenstående tilfælde, hvilket betyder at du kan få en betydelig lavere pris på dit internet.

En familie med mange medlemmer, som alle benytter sig hyppigt af internetforbindelsen, har et større behov, hvorfor det kan være en god ide at blive enige om jeres samlede behov. På den måde sikrer I jer, at hele familiens behov bliver dækket, samtidig med at I sikres den billigste pris gennem Moneyadvisor.dk.

Internetabonnement med indholdstjenester

Der er stor konkurrence om kundernes gunst blandt de danske internetudbydere, hvorfor de som noget nyt er begyndt at tilbyde ekstra indholdstjenester i deres abonnementer. Eksempler på dette kan være Spotify, mulighed for at leje film gratis eller til en meget favorabel pris. Dette kunne være en god måde at samle flere af familiens tjenester i ét abonnement, hvorfor det er værd at have øje på når du søger efter et nyt internetabonnement.

Få gratis eller stærkt nedsat internetabonnement i en begrænset periode

Foruden diverse indholdstjenester er det også blevet rigtig populært at tilbyde periodevis gratis Internet eller en gunstig intropris til nye kunder. Konkurrencen er hård, præcis som vi så tilfældet var med mobilabonnement, hvorfor udbyderne forsøger sig med diverse tiltag. Moneyadvisor.dk forsøger for så vidt muligt at gøre opmærksom på dette, således du kan tage det med i dine overvejelser.

Hvordan finder jeg det billigste internet?

Det kan være utroligt svært at skabe sig et overblik over priserne på internet i Danmark. Heldigvis for dig, er det årsagen til at Moneyadvisor.dk har set dagens lys. Vi gør det enkelt for dig at vælge ny forbindelse til hjemmet, kontoret eller på farten. Det eneste du skal gøre er at gå gennem nedenforstående guide, og du vil hurtigt kunne skabe dig et overblik over alle priser og muligheder fra danske internet leverandører.

1. Vælg internettype
Du skal starte med at indtaste den ønskede maksimale pris pr. måned, samt den download og upload hastighed du ønsker. På den måde filtrerer vores søgemaskine alle bredbånd, så du kun ser dem, der passer til dit individuelle behov.
2. Sammenlign de billigste internetudbydere
Moneyadvisor.dk viser dig på baggrund af din filtrering, hvilke internetudbydere, der lever op til dine krav. Det er derfor nemt og hurtigt at danne sig et overblik, samt se indholdet, hvorved du har mulighed for at finde den bedste løsning til netop dine behov.
3. Bestil billigt internet
Lige så snart du har fundet frem til det internetabonnement, der er bedst til prisen, kan du bestille det hos den valgte udbyder. Det eneste du skal gøre er at klikke på knappen til højre, med teksten “bestil” hvorefter du dirigeres ind til udbyderen med den billigste pris. Vi gør dog opmærksom på, at du skal huske at tjekke prisen hos de enkelte udbydere, så du sikrer dig, at du får den ønskede pris og internetabonnement.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Det er ikke lige til at besvare, hvor hurtigt internet du som forbruger har brug for, da det afhænger af rigtig mange faktorer. For det første er der stor forskel på, om forbindelsen skal bruges af en familie, en enkelt person eller en virksomhed? Herudover kræver det, at vi ved hvad dit Internet skal bruges til? Som en tommelfingerregel, plejer man at sige, at forbindelsen skal være på mellem 10-20 Mbit i et gennemsnitligt hjem som det mindste.

Der skelnes ofte mellem 10, 20 og 50 Mbit, der hver især egner sig rigtig godt til forskellige forbrugere.

10 Mbit forbindelse

Såfremt du som forbruger foretrækker at downloade filer eller streame film fra fx. YouTube/Netflix/HBO i mindre format, så er 10 Mbit helt fint. Hvis du derimod bruger streamingtjenesterne meget, vil vi anbefale en større pakke. 

20 Mbit forbindelse

Hvis du er en familie, der streamer/surfer på nettet, så er det denne pakke, der fungerer bedst. Det ses oftest at det er ved 20 Mbit at internetudbyderne kommer med besparelser og tilbud til familier. Man kan uden problemer være 4-5 brugere på Internettet samtidig.

50 Mbit forbindelse

Denne forbindelse ses ofte i større byer eller nye parcelhuskvarterer, da man ikke kan bruge det med sin normale fastnetsinternet. Der kræves fibernet, som endnu ikke er så udbredt. Det betyder, at det ikke er alle, der kan få denne forbindelse. Med 50 Mbit får man en utrolig hurtig forbindelse, der fungerer rigtig god i større grupper.

Min. hastighed til mail, video & web

Når du besøger forskellige hjemmesider eller tjekker din e-mail, bruger du minimalt data, derfor vil et lille abonnement ofte være tilstrækkeligt til at dække et sådan behov. Hvis du derimod streamer fra f.eks. YouTube, DR.dk, Netflix eller HBO, anbefaler vi at du kigger efter en langt større pakke.

Årsagen til at videoer trækker mere på din data, så skyldes det at en video består af mange billeder pr. sekund, hvorfor der skal hentes meget data for at vise blot ét minuts video. Herudover er kvaliteten af billederne også en faktor, desto højere billedkvalitet, desto skarpere ser det ud. Hvis du vil streame i fuld HD-kvalitet, kræver det typisk en 10 Mbit forbindelse pr. enhed. Har man to enheder, der ønsker at streame en video samtidig, vil der fordoble forbruget og derved kræve 15-20 Mbit.

Hvad er download og upload?

Din internethastighed måles i megabit, som forkortes Mbit. I denne måleenhed taler man om download og upload. Herunder vil der følge en beskrivelse af hvert begreb:

Download
Hentning af data – Dette sker hver gang man besøger en hjemmeside, hvor siden indeholder tekst, billeder m.m. Desto flere Mbit, du har, desto hurtigere er din internetforbindelse og jo hurtigere kan du loade de førnævnte hjemmesider, streame film, musik mv.
Upload
Når man sender data fra en enhed – Eksempelvis når man har skrevet en mail fra sin computer, skal denne besked sendes (uploades), før modtageren kan læse indholdet. Upload hastigheden bestemmer, hvor hurtigt du kan uploade billeder til fx. Facebook. Desto højere upload hastighed, desto hurtigere kan du uploade billeder.

Ved et normalt internetforbrug er din download væsentligt mere vigtig (og benyttet) end upload. Det er udbyderne også klar over, hvorfor de har indrettet deres pakker herefter, således du får en større download hastighed end upload. Din download hastighed vil altid blive listet først, efterfulgt af upload og skrives således download/upload. Når du derfor kigger på et internetabonnement med fx. 100/25, betyder det at du får 100 Mbit download og 25 Mbit upload hastighed.

Hvis din forbindelse hakker, eller dine YouTube videoers kvalitet bliver pixelerer i kvalitet, så betyder det at din hastighed ikke er tilstrækkelig. Hvis du ofte oplever dette, så kan det være en god ide at skifte download hastigheden ud med en højere, således du slipper for denne tålmodighedsprøve.

Hvordan skifter jeg internetudbyder?

Heldigvis for dig, er det rigtig nemt at skifte din internetforbindelse ud. Du skal blot bestille et nyt abonnement, samt oplyse din nye internetudbyder om hvem din nuværende internetleverandør er og din adresse. Så klarer de skiftet for dig som ekstra service. Dette gør det både mere enkelt og hurtigere at skifte internetudbyder for dig.

De fleste internetabonnementer har en bindingsperiode på 6 måneder, hvilket man skal være opmærksom på inden man skifter. Du modtager endvidere en ny router ved udskiftning af eksisterende abonnement, som skal anvendes i stedet for din gamle. Det betyder at du skal returnere din gamle router til din tidligere udbyder.

Moneyadvisor.dk anbefaler dig at du læser de breve og den kontrakt du modtager godt igennem, for at være helt obs. på hvilke betingelser, der hører sig med til abonnementet. Det kan du også gøre ved at kontakte din udbyder inden du bestiller. Ulempen ved dette er dog, at de vil gøre hvad de kan for at fastholde dig som kunde, ved at tilbyde dig alskens ydelser og tilbud. Hvis du udelukkende vælger at skifte grundet prisen, kan det i visse tilfælde ske at du kan presse dit nuværende abonnement ned i pris, ved at oplyse dem om et muligt skifte.

Typiske beregninger på internetforbrug

Internet adgang = ca. 400 KB pr. besøgt website

Email med kun tekst = ca. 10 KB pr. email

Online spil = ca. 5 MB pr. time

Musik streaming = ca. 60 MB i timen

Video streaming 3G/4G = ca. 300 MB pr. time

Upload og download af billeder = ca. 3 MB pr. stk.

Seneste nyt fra bloggen

Back To Top