skip to Main Content

Sammenlign de billigste lån hurtigt og nemt med Moneyadvisor.dk

Få det billigste lån (Maj 2018) – Sammenlign og ansøg om et 100% uforpligtende billigt lån.

100% GRATIS

HURTIGT & NEMT

UAFHÆNGIG & UVILDIG

Moneyadvisor.dk hjælper dig med at finde det bedste og billigste lån.

Vejen til det billigste lån starter med Moneyadvisor.dk

At finde billige lån kan være svært, da det ikke er alle udbydere, som tilbyder 100% gennemsigtighed. Hvor skal man som forbruger starte og hvilken udbyder kan man stole på? Moneyadvisor.dk er din uafhængige sammenligningstjeneste, som har til formål at hjælpe dig med at finde det billigste lån online. I oversigten ovenfor kan du se de mest konkurrencedygtige låneudbydere, som tilbyder billige lån på fornuftige vilkår.

Sammenligner du som forbruger de lån som online låneudbydere og traditionelle banker tilbyder, vil du opleve at der er markant forskel, som er værd at sætte sig ind i.

Såfremt du ønsker et lån på et samlet beløb fra en traditionel bank, skal du først igennem en rådgiver. Hernæst skal du igennem et længere møde, hvor du skal fremvise lønsedler, årsopgørelser og komme med en god forklaring på, hvorfor du skal have et lån bevilliget. Herefter laver banken et udførligt kredittjek af dig. Hvis banken er positivt indstillet overfor din ide og din økonomiske formåen, vil de udfærdige de lånedokumenter, som er nødvendige, hvilket kan tage nogle dage. Når alt papirarbejdet er færdigt, skal du tilbage i banken og underskrive dokumenterne, hvorefter pengene deponeres til din konto.

Med billige lån online, er processen mindre kompliceret. Du ansøger om et lån online, ved hjælp af NemID, udbyderen foretager et kredittjek af dig og tjekker om du er tidligere registreret i RKI, og du vil efterfølgende modtage et lånetilbud. Hele denne proces sker ofte indenfor ganske få minutter. Udbetalingen for denne type lån er blevet ændret fra årsskiftet. Det betyder at du har 48 timers betænkningstid, før du kan acceptere det returnerede lånetilbud.

Det er i denne periode forbudt for låneudbydere at kontakte dig for at følge op på dit lånetilbud. Når de 48 timer har passeret, skal du som låntager henvende dig til udbyderen, som herefter vil udbetale pengene direkte til din konto.

Denne regel gælder kun kortfristede lån og sker med henblik på forbrugerbeskyttelse, da man ikke ønsker at online lån skal benyttes til at finansiere impulskøb.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Når du ansøger om et lån online, vil de nøjagtige rentesatser for dit kommende lån blive endeligt fastlagt. Vi vil derfor anbefale dig, at du søger lån hos minimum 3 forskellige udbydere, da du efterfølgende modtager et skræddersyet lånetilbud, hvorfor du bedre kan vælge det bedste lån til dit behov. Det er ganske ufarligt at ansøge hos låneudbyderne, eftersom du er i din fulde ret til at afvise det tilbud låneudbyderen komemr med, så længe du ikke har tilbagesendt et underskrevet eksemplar.

Når du undersøger omkostningerne, der er forbundet med dit lån, er det meget vigtigt at du læser det, som står med småt. Det er ofte her, at låneudbyderen gemmer de kryptiske begreber. Vi anbefaler at du særligt fokuserer på det mest centrale begreb ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette er det samlede udtryk for, hvad det kommer til at koste dig at have lånet på en årlig basis.

Årlige Omkostninger i Procent
ÅOP sammenfatter alle årlige omkostninger ved det enkelte lån. ÅOP indeholder derfor både den rente, du skal betale, de forskellige gebyrer, stiftelsesomkostningerne osv.

ÅOP indeholder bl.a. renter, renters rente, administrationsomkostninger og en lang række ellers uigennemskuelige engangsomkostninger såsom:

  • Stiftelsesprovision
  • Ekspeditionsgebyr
  • Tinglysningsafgift
  • Dokumentgebyr
  • Etc.

ÅOP er altså et begreb, som i ét enkelt tal gør vidt forskellige lån sammenlignelige. Det ville være næsten umuligt at samenholde de forskellige lån, uden et centralt samlende begreb som ÅOP.

Beregningsmetoden bag ÅOP betyder, desto kortere løbetid et lån har, desto højere vil ÅOP’en være. Dette skyldes at stiftelsesomkostningerne vil veje væsentligt tungere. Omvendt vil et længerevarende lån have en lavere ÅOP.

De billige lån som du som forbruger kan tilbydes, udbydes af online banker såsom Santander privatlån, Ikano Bank, Ekspres Banks m.fl. og derfor behøver du ikke stille sikkerhed, og du vil heller ikke blive udspurgt om, hvad pengene skal bruges til. Du kan derfor trygt ansøge om et billigt lån hos en online formidler. Der er dog enkelte væsentlige krav, som alle de udbydere vi sammenligner har og de er som følger:

Du skal være fyldt 18 år.
Før du som forbruger kan indgå i en juridisk bindende kontrakt med et låneselskab, gør det sig gældende at du skal være myndig. Du vil opleve at det er sværere at finde lånemuligheder, hvis du tilhører aldersgruppen 18-25 år, hvilket skyldes at personer i denne aldersgruppe ofte har en mere ustabil indkomst og dermed udgør en større risiko for udbyderne. 
Kunne bekræfte din identitet v.h.a. NemID, hvilket bruges til at underskrive låneaftalen
Det er kun muligt at få billige lån online ved hjælp af NemID. Online låneaftaler benytter dette til at bekræfte din identitet gennem din digitale signatur. Det er også din sikkerhed, da du er sikker på at ingen andre optager lån i dit navn.
Du må ikke være registreret i RKI.
Har du været en tur i RKI, Ribers Kredit Information, eller DBR, Debitor Registret, kan du opleve at flere af låneudbyderne ikke er interesseret i at låne penge til dig. Årsagen er at du er stemplet som “dårlig betaler” og derfor udgør en større risiko for låneudbyderne. Det er derfor næsten umuligt at få et RKI lån registreret.
Du skal helst have en fast indtægt.
Ligesom tilfældet er med traditionelle banker, så kigger låneudbyderne positivt på en fast og stabil indkomst. Hvis du har et godt økonomisk råderum og kan tilbagebetale gælden rettidigt, ser dine lånemuligheder gode ud. Fællesøkonomi med en ægtefælle er også en faktor, som låneudbyderne kigger på og det vil i mange tilfælde forbedre tilbuddet fra udbyderne med en lavere rente.

Skulle du have været så uheldig at være endt i Ribers eller Debitor Registret, så er vores råd at du fokuserer på at tilbagebetale den kreditor, som har meldt dig i første omgang. På den måde kan du blive slettet fra registret og vende tilbage til de gængse lånevilkår.

Hvis du er fast besluttet på at tage et lån, så bør du overveje hvor mange penge du ønsker at låne. Falder du over et godt tilbud, hvor du kan låne 15.000kr billigt, bør du i virkeligheden overveje, om du kan nøjes med 10.000kr da det skyldte beløb er mindre og din gæld derfor er mindre.

Hvis du mangler flere penge i hverdagen, bør du overveje følgende råd:

  • Gå dine udgifter igennem og se hvor du kan skære ned. Undersøg om dine faste udgifter, såsom mobilabonnement eller bredbånd, kan findes billigere hos andre udbydere. Heldigvis for dig, kan du bruge Moneyadvisor.dk til at finde billigere alternativer til begge dele.
  • Hvis du har høje bolig udgifter, kan du i enkelte tilfælde få økonomisk hjælp i form af boligstøtte. Dette er dog under den forudsætning at du ikke tjener for meget gennem dit job.
  • Flytter du i ny lejebolig, så giver de fleste kommuner en økonomisk håndsrækning i form af et 5-årigt rentefrit indskudslån.
  • Det er ikke sikkert at man altid tænker over hvad man bruger sine penge på, når man svinger dankortet. Du bør derfor holde øje med dit forbrug ved at tjekke din netbank og se hvor dine penge er blevet brugt. Måske du får en dybere indsigt i, hvor du kan skære ned.
  • Sørg for at lave en madplan, så du kan samle dine madindkøb. På den måde undgår du impulskøb i supermarkedet og du får færre indkøbsture.

Billige lån til studerende

Det kan ofte være svært at få pengene til at række når man som studerende er på SU. Du kan derfor undersøge hvilke muligheder du har, det kunne eksempelvis være et privatlån fra dine forældre, hvilket er danmarks billigste lån.

Som studerende findes der også andre muligheder, end at skulle spørge sine forældre. Et alternativ kunne være et SU-lån, som udelukkende er en mulighed for dig som SU modtager. Denne type lån tildels ét år ad gangen og du bestemmer selv, hvilke måneder og hvor meget du vil have udbetalt. Såfremt du er kvalificeret til et SU-lån, så har du også mulighed for at låne med tilbagevirkende kraft, så længe du har modtaget SU på samme uddannelsessted og studie.

Et SU-lån kendetegnes ved meget lave renter i løbet af studietiden, hvorefter forrentningen vil fortsætte indtil lånet er betalt af. Hvis du er interesseret i denne låneform, kan du søge mere information her: http://www.su.dk/su-laan/

Billige lån uden renter

Når du undersøger markedet for billige lån uden renter, skal du være meget opmærksom på de andre omkostninger, der er forbundet med lånet. Umiddelbart kan et lån uden renter virke som utroligt billigt, dog hæver nogle udbydere stiftelsesomkostningerne og administrationsgebyret for at tjene penge på denne lånetype. Ofte er denne type lån forbundet med en meget kort tilbagebetalingsfrist og skulle du gå over denne frist, så bliver der tilført høje renter på lånet.

En anden form for billig lån uden renter er “gratis lån”, som enkelte udbydere tilbyder til nye låntagere. Denne type lån bliver tilbudt i håbet om at have en tilbagevendende kunde, hvor låneudbyderen vil være i stand til at tjene deres penge ind igen. Det er dog værd at bemærke at denne type lån går op til et hvis beløb, som i de fleste tilfælde er 10.000kr.

Ulempen ved et online lån er, at man betaler en højere pris for de fordele man får. Til gengæld kan man låne under ordnede forhold uden sikkerhed. Renter, stiftelsesomkostninger og samlede kreditomkostninger er ofte væsentligt højere end ved et traditionelt bank lån. Moneyadvisor.dk anbefaler derfor at du  er realistisk omkring lånet og din privatøkonomi, således du optager et lån, du har mulighed for at tilbagebetale rettidigt. Det er vigtigt at du læser det med småt, således du ikke optager et lån med skjulte gebyrer, men finder præcis det lån, som passer til din individuelle situation.

Hvis du har svært ved at betale lånet tilbage rettidigt, vil udbyderne typisk ligge yderligere renter oveni lånet, hvilket gør det endnu dyrere. Det betyder for dig som forbruger, at du hurtigt kommer til at betale en høj ÅOP, hvorfor det er uhyggeligt vigtigt at du gør dig mange overvejelser inden du optager et lån og ligger et budget, som tager højde for tilbagebetalingsfristen.

Moneyadvisor.dk anbefaler altid at du får lagt et budget inden du skriver under på en låneaftale. På den måde har du et overblik over, hvor mange penge du har at råde med hver måned, og hvor meget du skal afdrage. Har du brug for hjælp, er det en god ide at kontakte udbyderen direkte. Vi arbejder på at lave en budgetskabelon, som kommer løbende, hvor du kan indtaste dine oplysninger og downloade en PDF, så du nemt, hurtigt og bekvemt kan få et overskueligt overblik over din økonomi. Denne service får du selvfølgelig 100% gratis!

Billige lån uden sikkerhed

Som låntager stiller du dig foran en ganske svær situation, hvis du skal kombinere billige lån og ingen krav om sikkerhed. Hvis du vil have et lån uden sikkerhed, eksempelvis et online lån, skal du i mange tilfælde betale en høj rente og andre udgifter. Eller skal du? Det er ikke nødvendigt, så længe du er godt forberedt, så har du nemlig muligheden for at finde et billigt lån uden sikkerhed. Moneyadvisor.dk giver dig herunder vores 100% uvildige råd til, hvordan du finder det billigste lån uden sikkerhed.

Billigt lån uden sikkerhed: Løbetid
Løbetiden kan ikke ændre på den samlede gæld, men den ændrer din månedlige ydelse. Desto længere dit løb strækker sig over, desto lavere vil din månedlige ydelse være. Dette betyder så, at dine samlede renteudgifter bliver højere, dog kan det være en god løsning, hvis du forventer en lønstigning eller sundere økonomi på et senere tidspunkt.
Billigt lån uden sikkerhed: Rentefrihed
Såfremt at din privatøkonomi er stærk nok til at dække en gæld med kort løbetid, vil du ofte få glæde af et online-lån med rentefrihed. Det bliver mere og mere populært blandt låneudbyderne at tilbyde mindre lån, typisk kviklån, med 30 dages rentefrihed til nye kunder. Det betyder så også at du skal afvikle lånet i løbet af 30 dage.
Billigt lån uden sikkerhed: Afdragsfrihed
På nogle af de større online lån, særligt forbrugslån, kan du i nogle måneder vælge afdragsfrihed. Dette er en god løsning, hvis du har brug for et par måneder med mere luft i økonomien, dog nedbringer du ikke gælden i den periode. Dette er en fordel, hvis du på forhånd ved at du får flere udgifter i bestemte måneder – fx. sommerferiemånederne.
Billigt lån uden sikkerhed: Kreditvurdering
Det sker sjældent at låneudbyderne tilbyder den samme rente til alle deres kunder. De har derimod en minimumssats og en maksimumssats, og de fastsætter renten indenfor disse grænser baseret på den enkelte kunde. Der er derfor tale om individuelle rentesatser, baseret på den kreditvurdering låneudbyderen har foretaget af dig som låntager. Derfor, desto mere stabil din privatøkonomi er, desto lavere vil din rente være.
Billigt lån uden sikkerhed: Ansøg minimum 3 steder
Uanset hvilket lån du har udset dig, vil Moneyadvisor.dk altid anbefale dig, at du søger hos minimum 3 forskellige udbydere. Der er flere årsager til dette, for det første øger du dine chancer for at modtage et online lån, for det andet har du mulighed for at vælge og vrage, såfremt alle dine ansøgninger bliver godkendt. En låneansøgning er nemlig gratis og uforpligtende indtil du har underskrevet med din digitale signatur, du kan derfor frit vælge lige dét lån, som passer bedst til din individuelle situation.

Billigt online lån

Ofte forbinder man som forbruger online-lån med skyhøje renter. Vi skal heller ikke være blege for at indrømme, at det er denne låntype, som generelt har det højeste renteniveau. Det betyder dog ikke, at det ikke er værd at jagte et billigt lån på nettet. Det er faktisk ikke umuligt at opsnuse forskellige billige lån online og vi vil her forsøge at gøre dig meget klogere på dine muligheder i Moneyadvisor.dk’s uvildige låneguide.

Når du hører ordet forbrugslån, er det ikke nødvendigvis den låntype du forbinder med billige lån. Dette er forståeligt, hvis man ikke er forsigtig, hvis man derimod gør sit forarbejde har du mulighed for at finde et forbrugslån med en lavere rente end resten af markedet.

Det er først og fremmest en fordel, hvis du er en attraktiv kunde, set med låneudbydernes øjne. Hvis du har en god, stabil privat økonomi og en fast lønindkomst, vil du udgøre en mindre økonomisk risiko for banken, og derfor vil de formentligt også være mere tilbøjelige til at give dig et lånetilbud med en lavere rentesats.

Du har som forbruger muligheden for at skræddersy dit forbrugslån således, at du kan have afdragsfrie måneder, hvor du udelukkende skal betale renter og gebyrer.

15.000 kroner som billig kassekredit

En kassekredit er en anderledes låntype, hvor din bank typisk stiller 15.000 kroner til rådighed på en konto, som du kan bruge af, når du vil. Kassekreditter adskiller sig ikke fra forbrugslån, eftersom de også er forbundet med et generelt højt renteniveau, dog betaler du kun renter, når du hæver penge fra din kassekredit.

Præcis som tilfældet var med forbrugslån, så vil renten på din kassekredit være noget billigere, såfremt du er en god og attraktiv kunde. Hos enkelte institutter kan du optage en rente- og gebyrfri kassekredit, hvis du indfrier din gæld inden løbetiden udløber, hvilket typisk er indenfor 30 til 45 dage.

Billige lån med NemID

Når vi taler om billige lån med NemID, så er det den type online lån hvor du kan sammensætte og være med til at præge dine lånevilkår, så de bliver billigere for dig.

Fordelene ved denne type lån er, at låneprocessen er væsentligt hurtigere og mere ligetil, end traditionelle banklån, da du både ansøger om et givent lån, modtager et lånetilbud og underskriver selve kontrakten med dit NemID. Som vi kort har nævnt, så vil det altid være en fordel for dig som forbruger at ansøge hos minimum 3 låneudbydere. Årsagen er at det giver dig det bedste overblik over, hvad de enkelte låneudbydere tilbyder og på den måde sikrer dig, at du underskriver det billigste lån.

Fastlæg et budget – nemt og hurtigt

Moneyadvisor.dk anbefaler, at du skaber dig et overblik over din privatøkonomi, i form af et budgetskema, inden du ansøger om et billigt lån. Dit budgetskema skal indeholde alle dine indtægter, faste og variable udgifter for at give dig det mest overskuelige overblik over din indtægter og udgifter. Dette kaldes ens pengebalance, hvilket er en indikator for dit rådighedsbeløb, på måneds- og årsbasis. Desto større rådighedsbeløb du har, desto flere penge kan du låne.

Et budgetskema viser dig, hvad du har råd til at låne, når alle kreditomkostningerne er inkluderet indenfor en bestemt løbetid, herudover kan du se hvad du har mulighed for at tilbagebetale på en månedlig basis. Et budgetskema er kort sagt til for at sikre dig mod at sige “ja” til at online lån, som ikke passer ind i din økonomi.

Der er mulighed for at downloade mange forskellige budgetskemaer helt gratis online og vi arbejder hårdt på at få vores eget her på siden. Indtil videre anbefaler vi at du benytter det skema du finder her.

Sammenlign låneudbydere

Når du har et overblik over din privatøkonomi og hvad du har mulighed for at låne, er dit næste skridt, at søge de lån, som passer ind i din individuelle situation. Det er her Moneyadvisor.dk kommer ind i billedet, vi har samlet de bedste og billigste låneudbydere i oversigten ovenfor og frasorteret dyre låneudbydere, for at give dig det mest retvisende billede. I fremtiden vil du også være i stand til at sammenligne kviklån, forbrugslån og mange flere lige her på siden.

Vi anbefaler dig i mellemtiden at nærlæse de informationer du finder under diverse låneudbydere, hvor deres individuelle lånebeløb, løbetid, rente og særlige fordele mv. er beskrevet. Du kan også altid klikke dig videre til en af låneudbyderne ved at trykke på “ansøg”, så kan du nærlæse på udbyderens hjemmeside, specifikt hvad de kan tilbyde dig som kunde.

Ansøg om online lån – nemt og hurtigt

Når du har sammenlignet de låneudbydere du synes er relevante for dig og deres online-lån, anbefaler Moneyadvisor.dk, at du ansøger hos minimum 3 udbydere, som er i stand til at imødekomme dine individuelle krav. Årsagen til at vi anbefaler dig dette er, at du på den måde har mulighed for at at få tilbudt markedets billigste online-lån. Du ansøger ved låneudbyderne ved at klikke dig videre på “ansøg” i vores låneoversigt. Du kan med fordel holde “control” nede på dit tastatur, hvad enten du bruger Mac eller Windows, dette åbner låneudbyderen i en ny fane, således du kan fortsætte med at sammenligne diverse låneudbydere.

Når du modtager et lånetilbud fra en eller flere af de låneudbydere, hvor du har ansøgt, kan du frit vælge det lånetilbud til, som passer bedst til din individuelle situation. Du underskriver købsaftalen med dit NemID, og så bliver pengene udbetalt til din konto i løbet af relativ kort tid.

Fordele ved billige lån

Den klart største fordel ved at ansøge og optage et billigt lån online er, at der ikke bliver stillet de samme krav til dokumentationen fra din side. Herudover har du mulighed for at optage et billigt lån hurtigt og du kan ansøge om dem, når det passer bedst ind i dit skema. Selve ansøgningsprocessen tager ikke mere end et par minutter, du skal ofte blot indtaste dit personnummer, hvorefter du har mulighed for at underskrive med dit NemID. Du vil umiddelbart efter at du har godkendt din låneaftale være i stand til at modtage pengene på din bankkonto. Billige online lån adskiller sig derfor fra traditionelle banklån ved at være væsentligt hurtigere og du har mulighed for at gøre det hjemme fra sofaen af. Herudover har du også mulighed for at indfri dit lån før tid, eller blot foretage ekstra indbetalinger i de måneder, hvor du har ekstra økonomisk råderum. Med andre ord, du bestemmer helt selv, hvordan og hvornår du ønsker at afvikle dit lån, inden for tilbagebetalingsfristen, hvilket giver dig som låntager en større frihed i hele processen.

Ulemper ved billige lån

Der er naturligvis også en række ulemper forbundet med online lån. Renteniveauet og den Årlige Omkostning i Procent er klart værd at sætte sig ind i, da disse ofte er højere end dem, vi kender fra traditionelle banklån, hvilket skyldes at du som låntager ikke stiller sikkerhed for lånet. Renten og ÅOP varierer meget fra låneudbyder til anden, hvorfor det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i de forskellige udbydere. På den måde har du mulighed for at finde billige lån online, ved at gøre dit forarbejde forinden.

En anden ulempe ved billige lån er, at man som låntager ofte får lånt for meget i forhold til hvad du egentligt har behov for. Dette skyldes i mange tilfælde at selve ansøgningsprocessen er så hurtig og nem, som den er. Dette resulterer i, at du skal afvikle for stor en gæld i forhold til hvad dit behov oprindeligt var, hvilket vi hos Moneyadvisor.dk gerne vil fraråde dig. Vi anbefaler at du laver et budget og ser med kritiske øjne på, hvad det er du skal bruge pengene til og udelukkende låner det beløb, du har behov for. Når du har optaget et billigt lån, er det på eget ansvar, og vi hos Moneyadvisor.dk har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig. Vi er en låneformidler og ikke en låneudbyder, de lån du finder i oversigten i toppen af siden, leder dig til 3. parts låneudbydere. Din fremtidige økonomiske situation er derfor på dine skuldre og dine fremtidige klager eller spørgsmål skal stilles til den givne låneudbyder.

Back To Top